Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Boyalar  (Okunma Says 2530 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
vorr
Yeni
*

Mesaj Says: 2

yelik Bilgileri
« : Mays 25, 2009, 08:28:11 am »

Sorum ezilmiþ boyalarla ilgili. Aldýðým ezilmiþ boyayý (Karin), öd ve su yardýmýyla teknedeki suya (Pebeo) damlattýðýmda, boya suyun üzerinde yayýlmadýðý gibi, bir kaç saniye içinde dibe çöküyor. Öd ve su ayarlarýný deðiþtirdiðimde de sonuç çok farklý olmuyor. Teknedeki suyun yoðunluðundan þüphe edip onun yoðunluðunu azaltmak için su eklediðimde de ödün su üstünde hýzla yayýldýðýný, boyanýn ise adeta yok olduðunu görüyorum. Neticede hiçbir þekilde suyun üzerinde þekillendirilmeyi bekleyen renkli daireleri göremiyorum. Sizce bütün bunlarýn sebebi ne olabilir? Eðer boyayý yanlýþ hazýrlýyor veya uyguluyorsam, nasýl yapmam gerektiðini biri bana anlatabilirse çok sevinirim.

Not: Ayný tekneye Pebeo'nun hazýr boyasýný damlattýðýmda kesinlikle benzer sorunlarý yaþamýyorum.
bekir özsu
Aktif
**

Mesaj Says: 95

yelik Bilgileri
« Yantla #1 : Mays 25, 2009, 12:52:15 pm »

sevgili kardeþim;
tekneye pebeonun herhangi bir renginden bir sefer yanlýþlýkla bile damlatmýþ olsan o teknede bir daha geleneksel ebruda kullandýðýmýz boyalarý açtýramazsýn. pebeo boyalarýn içinde geleneksel ebruda kullandýðýmýz ödün yerini tutan malzeme nedir bilmiyorum, kitreye karýþýyor ve geleneksel boyalara ne kadar öd koyarsan koy açtýrmýyor. bu hatayý bir daha yapmazsýn inþaallah. pebeo boyalarýný ayrý teknede kullan. tekneni  deterjan kullanmadan bir süngerle ovalýyarak iyice yýka sonra geleneksel tarza devam et.
saygýlarýmla.

veren el alan elden üstündür
vorr
Yeni
*

yelik Bilgileri
« Yantla #2 : Mays 25, 2009, 03:21:41 pm »

Öncelikle sorumla ilgilendiðiniz için teþekkür ederim. Tam olarak anlamak için tekrar soruyorum. Pebeo marka boyayý ayný teknede daha önceden kullandým ama ayný kitreli suda deðil. Kitreli suyu deðiþtirip geleneksel boyayý doðrudan denedim. Yani o tekne daha önce kullanýldý ama kitreli su yepyeniydi. Pebeo boyalý kitreli suyu döküp yeni su koymam yetmiyor mu? Yoksa teknede hala Pebeonun kimyasallarýnýn kalmasý mý geleneksel boyayý etkiliyor? Ve tabi ki eðer hala yanlýþlýk yapmýyorsam geleneksel boyalarým neden dibe çöküyor?
bekir özsu
Aktif
**

yelik Bilgileri
« Yantla #3 : Mays 25, 2009, 03:29:08 pm »

sevgili kardeþim;
bu hatayý ben 10 yýl önce yaptým. bir daha yapmadým. tekneni iyice yýka dememin sebebi o. temiz tekne ve kitrede boyalarýný yeniden ayarla. ebru konusundaki tecrübenide bilmediðim için daha fazla bir þey diyemiyorum. boya ayarlarý konusunda forumda bilgiler var. onlara da bak.
saygýþarýmla.

hisari
Yeni
*

yelik Bilgileri
« Yantla #4 : Eyll 04, 2009, 01:22:33 am »

Kitrenin ayarý tam olmasýna raðmen toprak boyada ve mavi renklerde istediðim gibi koyu renk elde edemiyorum.Lütfen yardým.
bekir özsu
Aktif
**

yelik Bilgileri
« Yantla #5 : Eyll 04, 2009, 10:28:38 am »

hisari kardeþim;
doktorlar bile rontgen mr veya tahliller olmadan teþhis koyamýyor. hiç olmazsa bir örnek atsaydýn da problemin ne olduðunu görseydik.
saygýlarýmla

falcon
Yeni
*

yelik Bilgileri
« Yantla #6 : Eyll 18, 2009, 12:01:31 pm »

Sevgili Vorr ,

Toprak boyayý suda doðru açamamanýn baþlýca nedeni , bence kullandýðýn boyanýn markasý. Karin marka boyalarý ben de denedim , sonuç bir felaketti. Bunun nedenini araþtýrdýðýmda da herkes ayný þeyi söyledi ; bu markanýn boyalarýnda kimyasal inceltici kullanýyor ve bunun sonucunda da teknede sonuç alýnamýyor. Ýþin diðer bir yönü de eðer inceltici kullanýlýyorsa demek ki boya tamamen toprak boya deðil ve incelticiye ihtiyaç duyuluyor.

Eðer hangi marka dersen ben sana Ayan Ebru yu öneririm. Bu markayý kullandýðýmdan beri , deðiþtirme ihtiyacý hiç duymadým.
hisari
Yeni
*

yelik Bilgileri
« Yantla #7 : Eyll 26, 2009, 02:09:39 pm »

Ayan ebrunun boyalarýný kullanýyorum .Ama istediðim renkleri elde edemiyorum.Renkler çok açýk çýkýyor.Özellikle kahverengi renk.Ayrýca resim aktarmasýný beceremediðimden  Ney  resim atamadým.
orhan
Aktif

Mesaj Says: 151

yelik Bilgileri
« Yantla #8 : Eyll 27, 2009, 01:02:17 pm »

Ayan ebrunun boyalarýný kullanýyorum .Ama istediðim renkleri elde edemiyorum.Renkler çok açýk çýkýyor.Özellikle kahverengi renk.Ayrýca resim aktarmasýný beceremediðimden  Ney  resim atamadým.

iyi günler hisari kardes,
malumunuz böyle durumlarda sebebler tek olmuyor bir cok sebebler olabiliyor,
mesela fazla sulu olabilir,zemin boyasi cok az olabilir, veya öd eski olunca etkisi fazla olmuyor ve boyayi acmak icin daha fazla öd koymamiz gerekiyor normaldan fazla öd kattigimiz icin boyamizin rengi aciliyor. bular benim deneyimlerimden , baska arkadaslar ve hocalarimiz bu kaonuda daha aydinlatici bilgi verebilirler.

Ayrici bekir hocam, sizin tarifiniz özere dün ilk  kaplan gözü ebrusu deneyimi yaptim biraz yaklastim, insallah bir kac deneme daha yapip iyi sonuc aldigimda hemen sizlerle paylasacagim ,tekrar tesekkür ederim .
burada bir kez daha ifade ediyorum "bilgi paylastikca güzel " sizlerin paylasiminiz sayesinde bir seyler yapmaga calisiyoruz.
saygilarimla
bekir özsu
Aktif
**

yelik Bilgileri
« Yantla #9 : Eyll 27, 2009, 10:47:18 pm »

orhan beycim;
kaplan gözünde sen yarýya kadar gelmiþtin zaten. boyayý merkezde toplamayý baþardýn. þimdi onun içine azýcýk þap koyarak merkezdeki boyadan dýþa doðru boyanýn kaçarak çerçeve oluþturmasýný saðlýyacaktýn. her halde çok detay verip seni yanlýþ yönlendirdim. yine de sonucu bekliyorum. forumda kaplan gözünü herkeze anlatma þerefi senin. kimse benden senin gibi açýklama istemediði için bende anlatmadým. sen baþarýlý örnekleri attýðýnda umarým talep gelecektir. sonrasý sana kalýyor. kaplan gözü tekniði senin elinden yayýlacak.
saygýlarýmla.

Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  

Gitmek istediiniz yer: